Danemarca: Fostul ministru al Imigrației, acuzat că a separat din oficiu cupluri de solicitanți de azil / 23 de cupluri au fost separate din ordinul ministrului

0
238

Inger Stojberg, fostă şefă a Ministerului Imigraţiei şi Integrării din Danemarca, care este acuzată de încălcarea legii prin faptul că a separat din oficiu cupluri de solicitanţi de azil, compare joi în faţa Curţii speciale de justiţie de la Copenhaga, o procedură extrem de rară în ţara nordică, transmite Agerpres care citează AFP.

”Este primul caz în 25 de ani şi până acum a existat un singur caz comparabil, este ceva istoric”, a declarat Frederik Waage, profesor de drept la Universitatea Danemarcei de Sud.

În timpul celor 46 de zile ale procesului, cei 26 de judecători ai Curţii speciale, care nu se reunesc decât pentru a judeca actuali sau foşti membri ai guvernului, au misiunea de a decide dacă Stojberg (48 de ani) a încălcat ”Convenţia europeană privind drepturile omului” prin ordinul de separare a cuplurilor de solicitanţi de azil în cazurile când femeia este minoră.

În 2016, un număr de 23 de cupluri au fost separate, fără o examinare individuală a dosarului lor, în virtutea ordinului dat de ministrul liberal Inger Stojberg, care ulterior şi-a părăsit partidul, fără însă a renunţa şi la mandatul de deputată. O circumstanţă agravantă este, în opinia Parchetului, faptul că ea ar fi dat ”informaţii incorecte sau înşelătoare”, indică actul de acuzare.

 

Danemarca: Fostul ministru al Imigrației, acuzat că a separat din oficiu cupluri de solicitanți de azil / 23 de cupluri au fost separate din ordinul ministrului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here