Danemarca, gata să-și crească cheltuielile militare, spune premierul Rasmussen, după ce a vorbit la telefon cu Trump

0
588

Danemarca este gata să-și crească cheltuielile militare și de securitate națională, a declarat premierul Lars Lokke Rasmussen, miercuri, după ce a discutat telefonic cu președintele ales al SUA, Donald Trump, informează Reuters.

Trump i-a criticat pe aliații din NATO, în timpul campaniei pentru Casa Albă, pentru că nu contribuie financiar suficient pentru propria lor apărare și a sugerat că SUA plătesc o sumă disproporționată.

Danemarca cheltuie circa 1,2 procente din PIB pentru apărare. NATO a stabilit pentru membrii săi un obiectiv de cheltuieli de 2% din PIB pentru apărare.

„Guvernul pregătește terenul pentru creșterea cheltuielilor militare și de securitate națională”. a spus Rasmussen, într-o declarație după convorbirea telefonică.

Rasmussen a calificat conversația avută cu Trump ca „prietenoasă și constructivă” și a subliniat că Danemarca reprezintă un aliat apropiat al SUA.

El a notat în context contribuția țării sale la lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria și Irak.

„Avem nevoie de SUA puternice în fruntea lumii libere. Sunt convins că Statele Unite își vor asuma și pe viitor acest rol”, a spus Rasmussen.

lokke-fb

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here