[Apropo, a nins la Copenhaga ! 🌨 ]

Circa 800 de cazuri de COVID-19 cu această nouă tulpină au fost confirmate în Danemarca. ”Situaţia este gravă”, a avertizat la o conferinţă de presă premierul danez Mette Frederiksen, care a recomandat populaţiei să rămână în case cât mai mult posibil. ”O evoluţie nouă şi îngrijorătoare a pandemiei ne-a lovit – mutaţia britanică a coronavirsului, care este o variantă mai contagioasă”, a amintit şefa guvernului.

Coborârea limitei reuniunilor la 5 persoane, de la 10 în prezent, intră în vigoare de miercuri şi va fi deocamdată valabilă până pe 17 ianuarie. Danezii sunt de asemenea îndemnaţi să lucreze pe cât posibil de acasă şi să păstreze o distanţă de minim doi metri unii de alţii în magazine. Acestea din urmă, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, sunt deja închise printr-o decizie prelungită ultima dată până la jumătatea lunii ianuarie, la fel şi barurile, restaurantele, teatrele, cinematografele, muzeele etc.

Danemarca instituie noi restricţii după ce au fost înregistrate aproape 800 de cazuri de infectări cu tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2/ Autoritățile estimează că noua tulpină va deveni dominantă în februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.