Danemarca introduce un sistem de reabilitare pentru combatanții din Siria

0
963

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un program de reabilitare inovator le oferă musulmanilor danezi din Siria o cale de scăpare din zona de conflict și îi ajută să își reia viața fără a fi amenințați de aducerea în fața justiției, relatează Al-Jazeera, în pagina electronică.

Programul, o colaborare între serviciile sociale și poliția din Aarhus, cel de-al doilea oraș ca mărime din Danemarca, le oferă tratament pentru răni provocate de schije și gloanțe și pentru traumele psihice combatanților și voluntarilor din misiuni umanitare care se întorc din Siria. Acesta le oferă, de asemenea, asistență pentru a-și găsi un loc de muncă sau pentru a-și continua educația.

Programul acordă sprijin familiilor celor care se află deja în Siria, de la ajutorul de a menține contactul prin Skype cu oficialii guvernamentali de legătură, consulate și agenții de informații până la acela de a-și contacta rudele dacă se decid să plece.

Acest program oferă o abordare alternativă la măsurile dure dezvăluite în această săptămână în Marea Britanie, unde britanicii care se întorc riscă să fie arestați și acuzați de terorism.

Aarhus_DK_Gastronimie_am_Kanal_Feb_04

sursa :   http://www.reporterntv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here