Danemarca. Inventatorul Peter Madsen recunoaşte că jurnalista dispărută acum zece zile a murit la bordul submarinului său şi spune că i-a aruncat cadavrul în mare

0
574

Misterul în jurul scunfundării submarinului Nautilus şi dispariţiei jurnalistei Kim Wall, reperate ultima dată la bordul acestei nave artizanale, se elucidează. Proprietarul vasului, inventatorul danez Peter Madsen, spune că l-a scufundat intenţionat după ce jurnalista a murit în mod accidental.

Kim Wall a fost văzută ultima dată pe 10 august în compania lui Peter Madsen, la bordul vasului său Nautilus. Ea dispărut însă în mod misterios, iar vasul a fost găsit scufundat. Arestat de poliţia daneză şi acuzat de omucidere din neglijenţă, Peter Madsen a făcut mai multe declaraţii pe marginea acestui caz. Potrivit lui, jurnalista a murit în mod accidental la bordul Nautilus, iar vasul a fost scufundat în mod intenţionat în Golful Køge, la sud de Copenhaga, relatează AFP.

Nautilus, cel mai mare submersibil artizanal din lume (18 metri lungime) în momentul lansării sale, a dispărut la 10 august, cu două persoane la bord. Proprietarul său a fost salvat, dar Kim Wall, care scria un reportaj despre acesta, încă nu a fost găsită. Peter Madsen, în vârstă de 46 de ani, a declarat iniţial că a lăsat-o pe jurnalistă pe Insula Refshaleøen, în Copenhaga, în cursul serii zilei de 10 august. Autorităţile daneze au adus la suprafaţă şi au percheziţionat submarinul, dar nu au găsit urmele jurnalistei.

http://adevarul.ro/international/europa/inventatorul-peter-madsen-recunoaste-jurnalista-disparuta-zece-zile-murit-bordul-submarinului-spune-i-a-aruncat-cadavrul-mare-1_599b06e55ab6550cb83086fa/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here