Danemarca își cheamă cetățenii să evite Sharm el-Sheikh în Egipt după prăbușirea avionului rusesc

0
840

Danemarca și-a chemat cetățenii vineri să evite sudul peninsulei egiptene Sinai, inclusiv stațiunea Sharm el-Sheikh, alăturându-se unui cor de avertismente internaționale după prăbușirea unui avion de pasageri rusesc, informează Reuters.

Ministerul de Externe a declarat că această recomandare se bazează pe o evaluare a siguranței aviației după noi informații primite vineri, fără a intra în detalii.

Moscova și-a suspendat zborurile de pasageri către Egipt și Statele Unite au impus noi cerințe de securitate în transportul aerian în urma prăbușirii avionului, în timp ce oficiali occidentali au afirmat vineri că la origine a fost o bombă.

6117712-31132512-6b59d8e740c58b5f8a84995ef20db157

Ministerul danez a declarat pe site-ul său că nu recomandă „călătorii neesențiale în partea de sud a Peninsulei Sinai, inclusiv Sharm el-Sheikh”, adaugă Reuters.

Un grup afiliat la Statul Islamic a revendicat responsabilitatea prăbușirii Airbusului A321 operat de un transportator rus sâmbăta trecută ce aducea turiști acasă.

Toate cele 224 de persoane la bord au fost ucise în ceea ce militanții au descris ca o răzbunare pentru atacurile aeriene ruse în Siria declanșate în urmă cu mai mult de o lună.

http://www.agerpres.ro/externe/2015/11/07/danemarca-isi-cheama-cetatenii-sa-evite-sharm-el-sheikh-in-egipt-dupa-prabusirea-avionului-rusesc-10-10-49

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here