Danemarca își intensifică eforturile pentru prevenirea atacurilor cibernetice

0
902

Danemarca intenționează să aloce mai multe fonduri pentru a intensifica eforturile de prevenire a atacurilor cibernetice, ca parte a unei strategii ce va fi prezentată la începutul anului viitor, a declarat marți ministrul danez al apărării Claus Hjort Frederiksen, relatează Reuters.

Securitatea informatică este ‘unul dintre elementele principale de pe agenda’ guvernului de dreapta, dar și pentru partidele politice care negociază o nouă strategie de apărare pentru următorii șase ani, a mai spus el.

‘Vom cheltui mai mulți bani în acest domeniu’, a afirmat ministrul danez, în marja unei conferințe la
Copenhaga, fără a oferi însă o cifră.

Guvernul danez dorește să extindă un sistem de avertizare timpurie pe bază de senzori care detectează atunci când companiile sau autoritățile daneze sunt atacate, de exemplu, cu ajutorul unor programe malware.

‘Avem într-o oarecare măsură un sistem în prezent, însă ne-ar plăcea să-l extindem la infrastructura strategică și la companiile private’, a declarat Claus Hjort Frederiksen pentru Reuters.

Guvernul dorește de asemenea să sporească capacitatea de prevenție a Centrului danez de securitate cibernetică pentru a putea informa mai bine în legătură cu amenințările iminente, a mai spus el.

Totodată, executivul danez lucrează la o mai bună cooperare între autorități și companiile private în lupta împotriva atacurilor cibernetice, a afirmat Frederiksen, adăugând că uneori companiile sunt reticente atunci când sunt informate că sunt vizate de atacuri cibernetice deoarece ele se tem că astfel investitorii sau clienții ar putea fi speriați.

În opinia oficialului danez, amenințarea cibernetică în ansamblul său este ‘una din cele mai mari amenințări ale vremurilor noastre’.AGERPRES

https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/21/danemarca-isi-intensifica-eforturile-pentru-prevenirea-atacurilor-cibernetice-17-43-15

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here