Danemarca oferă Republicii Moldova asistenţă pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE

0
996

Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard a efectuat, în perioada 7-8 aprilie, o vizită oficială în Republica Moldova. El a avut întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman şi viceprim-ministrul Reintegrării, Eugen Carpov.

Oficialii au discutat despre intensificarea relaţiilor bilaterale, în special în domeniul comercial-economic. De asemenea, au fost abordate oportunităţile de cooperare moldo-daneză în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, precum şi în sectorul energetic, Danemarca fiind lider mondial în asigurarea securităţii şi eficienţei energetice.

Ministrul Martin Lidegaard a anunţat că Danemarca va oferi asistenţa necesară pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE, care include Zona de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător. De asemenea, oficialul danez a îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue procesul de modernizare a ţării, fapt care va apropia şi mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană.

Danemarca oferă Republicii Moldova asistenţă pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here