AcasăStiriDanemarca, prima ţară care numeşte un ambasador pentru Arctica

Danemarca, prima ţară care numeşte un ambasador pentru Arctica

Danemarca, ţară care revendică o parte din mediul submarin de la Polul Nord, a numit astăzi primul său ambasador pentru Arctica, de altfel o regiune din ce în ce mai râvnită pentru bogăţiile sale, potrivit unui comunicat al Ministerului danez de Externe.

Noul ambasador danez, Klavs A.Holm, va avea drept obiectiv principal „să asigure comunităţii daneze (Danemarca, Groenlanda şi Insulele Feroe) un loc vizibil în dezbaterea tot mai intensă cu privire la Arctica”, arată ministrul afacerilor externe Villy Soevndal în comunicatul citat de agenţiile AFP şi Xinhua. În august anul trecut, Danemarca anunţa, într-un document intitulat „Strategie pentru Arctica”, faptul că va revendica oficial, până în 2014, o parte a fondului submarin de la Polul Nord. Alte patru ţări revendică zone la Polul Nord – Rusia, SUA, Canada şi Norvegia.

Cele cinci ţări riverane ale Oceanului Arctic au decis în 2008, prin declaraţia de la Iliulissat, din Groenlanda, să-şi reglementeze revendicările din regiune prin negocieri.

În zona Arcticii trăiesc circa 4 milioane de oameni şi se crede că aici se găsesc circa 30% din rezervele mondiale de gaz şi 10% din cele de petrol

….Danemarca, prima ţară care numeşte un ambasador pentru Arctica .

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
zuperman pe Jupuit