AcasăDanemarcaDanemarca, prima ţară europeană cu „paşaport COVID”: O nouă aplicaţie lansată în...

Danemarca, prima ţară europeană cu „paşaport COVID”: O nouă aplicaţie lansată în acest weekend

-

Danemarca şi-a lansat oficial aplicaţia coronapas, un fel de certificat sanitar digital care permite accesul în anumite spaţii, dar şi călătoriile în străinătate pentru persoanele imunizate împotriva COVID-19.

De vineri, danezii pot descărca din App Store şi Google Play aplicaţia numită coronapas, care conţine istoricul legat de COVID-19, şi anume date legate de infectare, testele efectuate şi vaccin. Paşaportul este prevăzut cu un cod QR care indică dacă este valid sau nu, dar nu şi datele pentru care apare ca fiind valid.

Acest „paşaport” permite accesul în restaurante, muzee, cinematografe, teatre, saloane de coafură, dar şi călătoriile în străinătate. Aplicaţia conţine o funcţie numită „călătorii în străinătate”, care aplică automat criteriile UE. Ministrul danez al Sănătăţii Magnus Heunicke a felicitat lansarea noii aplicaţii şi a subliniat că aceasta va fi necesară în vara care urmează. În Danemarca, ţară de 5,8 milioane de locuitori, peste 1,2 milioane de persoane (21,8% din populaţie) au primt ambele doze dintr-un vaccin anti-COVID-19, în timp ce alte peste 800.000 de persoane au primit deocamdată prima doză.

Citeste mai mult: adev.ro/qtyrqi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read