AcasăDanemarca„Operaţiunea Dunhammer” în Danemarca. Anchetă jurnalistică internațională: SUA i-a spionat pe Angela...

„Operaţiunea Dunhammer” în Danemarca. Anchetă jurnalistică internațională: SUA i-a spionat pe Angela Merkel şi aliaţii europenii cu ajutorul serviciilor daneze

-

Statele Unite au spionat responsabili politici din Europa, printre care cancelarul german Angela Merkel, din 2012 până în 2014, cu ajutorul serviciilor daneze de informaţii, a raportat duminică presa daneză şi europeană.

Postul danez de televiziune Danmarks Radio (DR) a indicat că Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) s-a conectat la cablurile de telecomunicaţii daneze pentru a spiona responsabili de prim-plan şi oficiali cu rang înalt din Germania, Suedia, Norvegia şi Franţa.

Ministrul danez al apărării, Trine Bramsen, care a fost numită în funcţie în iunie 2019, a fost informată despre caz în august 2020, potrivit DR.

Chestionat de AFP, Ministerul danez al Apărării nu a reacţionat, dar Trine Bransen a declarat pentru DR că „spionajul sistematic de către aliaţi este inacceptabil”.

mai mult la /universul.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Donație impresionantă facută de Facebook către orașul Odense din Danemarca

Excesul de căldură al clădirii care găzduiește Centrul de Date al Facebook este donat către 7000 de locuințe din apropiere. Centru de Date conține...