Danemarca publică o listă neagră a „predicatorilor urii”, printre care cinci musulmani

0
969

Danemarca a publicat marți o listă neagră pe care a inclus șase cetățeni străini, acuzați că predică ura, dintre care cinci predicatori musulmani și un pastor evanghelist islamofob, cărora li s-a interzis intrarea pe teritoriul danez pe o durată de doi ani care ar putea fi prelungită, informează AFP.

Pe această listă figurează doi saudiți, doi americani, printre care pastorul Terry Jones care s-a făcut remarcat dând foc unor exemplare de Coran în 2011, un canadian și un sirian.

Această listă trebuie să trimită ‘un semnal clar, potrivit căruia predicatorii religioși radicalizați nomazi care încearcă să submineze democrația și valorile noastre fundamentale de libertate și de drepturi ale omului nu sunt bineveniți în Danemarca’, a anunțat într-un comunicat Ministerul pentru Imigrație și Integrare de la Copenhaga.

Guvernul danez de centru-dreapta îi ‘vânează’ sistematic pe cei cu opinii radicale, anunțând elaborarea acestei liste negre după difuzarea, în martie 2016, a unui documentar realizat cu camera ascunsă despre predicile radicale în moscheile daneze.

Inițiativa guvernului a fost aprobată de principalele partide ale țării, atât de social-democrați, cât și de Partidul Poporului Danez (dreapta, antiimigrație).

În 2015, un tânăr danez de origine palestiniană, care s-a convertit la islamul radical în închisoare, a ucis două persoane: un realizator venit la o dezbatere cu privire la islam și la libertatea de exprimare, și un evreu în exteriorul unei sinagogi din Copenhaga.

mai mult la :  www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here