Danemarca se va alătura băncii de dezvoltare înfiinţate de China

0
918

Beijingul a salutat duminică decizia Danemarcei de a se alătura băncii de dezvoltare înfiinţate de China, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), care va acorda finanţare pentru proiecte de infrastructură în statele aflate în curs de dezvoltare, transmite Xinhua.

AIIB

AIIB a fost lansată anul trecut, la Beijing, în încercarea de a stimula investiţiile în infrastructurile de transport, energie şi telecomunicaţii din Asia. AIIB este văzută ca un rival pentru Banca Mondială şi alte instituţii financiare dominate de statele occidentale. Capitalul iniţial al băncii este de 50 miliarde de dolari iar acţionarii vor să dubleze capitalizarea la 100 miliarde de dolari.

Danemarca a depus cererea sâmbătă iar Australia, duminică, a anunţat ministerul Economiei din China. Dacă toate statele membre ale AIIB vor aproba cererile, Australia şi Danemarca vor deveni în 12 aprilie membre ale băncii de dezvoltare înfiinţate de China. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 31 martie iar numele tuturor statelor membre va fi anunţat în 15 aprilie.

http://www.capital.ro/australia-si-danemarca-se-vor-alatura-bancii-de-dezvoltare-infiintate-de-china-.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here