Danemarca. Şi-au făcut casă într-o macara

0
906

Cea mai puţin romantică locuinţă din lume e pe şantierul naval Nordhavn, din Copenhaga. Este interesantă ideea, frumoasă priveliştea, dar locuieşti pe… şantierul naval.

Arhitectul danez Mads Moller a vrut să exploateze la maximum un munte de oţel abandonat la marginea şantierului naval. L-a transformat într-o locuinţă de lux. Fosta macara industrială folosită pentru a încărca vasele din port cu cărbuni a fost transformată în mai puţin de doi ani într-un veritabil hotel pentru două persoane.

Creaţia a fost botezată „Macaraua” şi este oferită spre închiriere amatorilor de senzaţii tari. Apartamentul are o terasă imensă, sală de întâlniri, dormitor şi o baie luxoasă, dotată inclusiv cu saună. Interiorul este vopsit în negru, iar materialele de construcţie folosite au fost: lemn masiv, ciment şi decoraţiuni din piele. Spaţiul util de aici este de 182 de metri pătraţi, ideal pentru o familie de două persoane.

„În Danemarca, pe durata verii, avem zile foarte lungi care încep la ora 5.00 dimineaţa şi se termină la 22.00”, a declarat Mads Moller, arhitectul.

mai mult la :  http://www.click.ro/entertainment/stiri-ciudate/si-au-facut-casa-intr-o-macara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here