AcasăPrima paginaDanemarca - toată energia consumată trebuie să fie regenerabilă !

Danemarca – toată energia consumată trebuie să fie regenerabilă !

Pana in anul 2050, in Danemarca se va consuma doar energie regenerabila. Interesul major pentru instalatiile cu panouri solare a facut ca tinta de productie de energie verde a Guvernului de la Copenhaga pentru 2020 sa fie atinsa inca din acest an. In aceste conditii, autoritatile daneze estimeaza ca peste 8 ani o treime din enegia tarii sa fie solara, urmand ca pana in 2050 tara sa fie alimentata doar din surse regenerabile. Potrivit Ministerului danez al Afacerilor Externe, in acest an capacitatea de productie de energie solara a tarii va fi de 100 de ori mai mare ca in 2010, in conditiile in care, lunar, se monteaza capacitati soale de 36 de MW. Astfel, potrivit autoritatilor daneze din domeniul energiei, pana in 2020 se vor instala capacitati solare de 1.000 de MW, care vor acoperi 35% din necesarul de energie al tarii, urmand ca in 2030 sa se ajunga la 3.400 MW. Kim Sultz, project manager al Invest in Denmark, explica si de ce exista un interes atat de mare in Danemarca pentru energia solara. „Cererea pentru panouri solare a explodat in 2010, cand a fost introdus sistemul de contorizare net. Acest mod de masurare ofera posibilitatea familiilor sau institutiilor publice posibilitatea de a stoca surpusul de energie in reteau publica, ceea ce face panourile solare mult mai atractive”, a spus Sultz. In conditiile dezvoltarii sistemului de producere a energiei (in prezent 22% din consum este acoperit cu energie recenerabila), Guvernul danez estimeaza ca pana in 2020, mai mult de o treime din enegia folosita va fi regenerabila, iar pana in 2050, tot necesarul de energie va proveni din surse regenerabile.
 
Detalii pe www.incont.ro

Danemarca – toată energia consumată trebuie să fie regenerabilă !

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

  1. In schimb tot in anul 2050 se va circula cu masini din 1986 ca si acum.Daca observati ca masini pe care nu le mai gasesti nici macar in cimitire de masini in alte tari,in Danemarca inca se vand cu 2-3000 euro si circula pe strada.A circula noaptea pe autobenzile daneze e cascadorie curata pentru ca oricand poti da peste o teava de esapament sau o roata sarita de la vreo masina din 1900 care in loc sa stea la muzeu ,e inscrisa pe numere daneze.Asta cu eolienele si dorinta nordicilor de a avea o tara curata si nepoluata este o mare vrajeala.Totul tine de taxe pentru ca in rest polueaza cel mai mult din toata Europa.Danezii cumpara cota de poluare de la Romani pentru ca a lor nu le ajunge.Nemtii de la granita sunt innebuniti de faptul ca pute a rahat si porci iar romanii au inceput si ei sa strambe din nas din cauza fermelor daneze din Romania.In rest basini si spalare de creier care functioneaza la ora 19.00 pe tv2 pentru toata natia.Pentru restul celor ce nu s-au „integrat”(a se citii CONFORMAT)se numeste program artistic ,gen Oda poporului si conducatorului iubit..bla,bla,bla pe care ori il sari ori iti aduci aminte de vremurile de trista amintire care totusi asa cum erau nu au reusit ,in 50 de ani de comunism sa spele la creier pe nimeni.Se pare ca gena conteaza.E varu ? E ca?

  2. Cand nu mai ai subiecte cu tigani ciorditori,te apuci sa lauzi danezii ? Fa-le si niste poezii mah ca acum se termina sezonul de ciordeala,pleaca lumea acasa pe perioada iernii cu promisiunea de a se intoarce la vara sa mai dea niste subiecte ziarelor de kkt din Dk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Guffy pe