AcasăPrima paginaDanemarca trimite avioane militare F-16 pentru survolarea spaţiului aerian al statelor baltice

Danemarca trimite avioane militare F-16 pentru survolarea spaţiului aerian al statelor baltice

Guvernul danez a decis să trimită un grup de avioane militare de vânătoare F-16 pentru survolarea spaţiului aerian al statelor baltice, Estonia, Letonia şi Lituania, în contextul îngrijorărilor legate de acţiuni militare ale Federaţiei Ruse, informează Neueurop, citând presa daneză.

Grupul va fi format din şase avioane F-16, dintre care patru vor fi active, iar două vor rămâne la sol pentru situaţiile de urgenţă. Statele baltice au informat Alianţa Nord-Atlantică că se simt ameninţate de Rusia, din cauza situaţiei ucrainene şi au cerut alături de Polonia o reuniune de urgenţă a NATO în baza Articolului 4, în urmă cu două săptămâni. Cabinetul danez s-a întrunit joi pentru a deschide procedura de acordare a asistenţei militare de supraveghere pentru cele trei state ex-sovietice, membre ale NATO. Avioanele vor începe misiunile de supreveghere a spaţiului aerian din zona baltică în luna mai.
Citeste mai mult: adev.ro/n359nr

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. de ceva vreme e plin cerul cu avioane care survoleaza spatiul aerian danez,eu conduc toata ziua cu ziare, de dimineata pana seara doar avioane vad pe cer….au o gramada ..intr-o zi am numarat si 7 care survolau in grup….se pregateste de ceva astia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca