AcasăDanemarcaDanemarca va eutanasia 17 milioane de nurci pentru a opri o mutație...

Danemarca va eutanasia 17 milioane de nurci pentru a opri o mutație a Covid-19

Danemarca va eutanasia întregul efectiv de până la 17 milioane de nurci din crescătorii după ce o mutaţie a coronavirusului, identificată la aceste animale, s-a răspândit la oameni. Potrivit premierului danez, există riscul ca tulpina de virus să afecteze eficacitatea oricărui vaccin anti-Covid.

-

Reuters, citată de Agerpres, scrie că focarele la fermele de nurci au persistat în ţara nordică, cel mai mare producător mondial de blănuri de nurcă, în pofida eforturilor repetate, începând din iunie, de eliminare a animalelor infectate.

„Virusul mutant descoperit la nurci poate avea consecințe devastatoare la nivel mondial,” a declarat premierul Mette Frederiksen.

Experții din sănătate au identificat la nurci tulpini de virus care ar fi suferit mutații.

Autorităţile sanitare au identificat tulpini de virus la om şi la nurcă ce prezentau o sensibilitate redusă la anticorpi, existând riscul de a afecta eficacitatea viitoarelor vaccinuri, a mai spus premierul Mette Frederiksen, într-o conferinţă de presă.

Virusul care a suferit mutaţii la nurcă poate prezenta un risc pentru eficacitatea unui viitor vaccin”, a spus ea.

mai mult la   www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Scandal la ONU. Charles Michel l-a invitat afară din sală pe...

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat luni Rusia, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Ucraina, că...