AcasăDanemarcaDanemarca va înăspri începând de mâine restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei

Danemarca va înăspri începând de mâine restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei

Restaurantele, cafenelele şi pub-urile se vor închide la ora 22.00 începând de sâmbătă la nivelul întregii ţări, a anunţat vineri prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă. De asemenea, toţi clienţii acestor localuri vor trebui să poarte măşti de protecţie, pe care le vor putea scoate după ce se vor aşeza la masă.

-

Danemarca extinde restricţiile antiepidemice deja în vigoare în zona capitalei Copenhaga la întreaga ţară şi va impune măsuri suplimentare în urma unei creşteri semnificative a numărului de infectări, transmite dpa, citată de Agerpres.

Numărul maxim de participanţi la întruniri şi adunări a fost redus la 50 de persoane, excepţie făcând evenimentele la care există un anumit număr de locuri pe scaune, cum este cazul la meciurile de fotbal, a mai spus Mette Frederiksen.
Şefa guvernului a făcut apel la angajaţi să lucreze de acasă dacă este posibil. Ca regulă generală, contactele sociale ar trebui limitate, iar transportul public ar trebui evitat la orele de vârf, a adăugat ea.
‘Ne îndreptăm spre toamnă şi iarnă şi, astfel, spre o nouă fază în lupta împotriva coronavirusului’, a spus Mette Frederiksen. Ea a subliniat însă că Danemarca nu se află în aceeaşi situaţie ca la începutul lui martie, când numărul de cazuri de infectare era ridicat şi când au fost impuse reguli mai stricte.


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Părinții bebelușului român din Danemarca, audiați separat. Ce vor să afle...

Continuă ancheta în cazul părinților români din Danemarca suspectați că și-au agresat bebelușul. Soții Rotundu, care se află în centre de detenție diferite au...

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura