AcasăCopenhagaDanemarca vrea să îşi intensifice eforturile împotriva Statului Islamic şi trimite 50...

Danemarca vrea să îşi intensifice eforturile împotriva Statului Islamic şi trimite 50 de militari în Siria şi Irak

Guvernul din Danemarca încearcă să obţină susţinerea politică necesară pentru a trimite până la 50 de membri ai unităţilor speciale în Siria şi Irak, a informat publicaţia daneză Politiken, citată de site-ul The Local.

Drept răspuns la cererea Statelor Unite formulată în luna decembrie, ca Danemarca să îşi intensifice eforturile împotriva grupării Stat Islamic, Guvernul doreşte să obţină susţinere parlamentară pentru a trimite între 30 şi 50 de soldaţi antrenaţi special, în Irak şi Siria.

Dacă forţele speciale sunt desfăşurate la sol, acest lucru ar marca o expansiune importantă a rolului pe care Danemarca îl are în coaliţia internaţională care luptă împotriva reţelei Stat Islamic, comentează The Local.

OK-Kristian-Jensen


Ministrul de Externe danez Kristian Jensen nu a comentat asupra informaţiilor prezentate de Politiken, însă anterior şi-a exprimat o deschidere faţă de extinderea misiunii daneze în Siria.

Nu este clar dacă Guvernul va putea convinge o majoritate parlamentară pentru ca Danemarca să trimită soldaţi în Siria şi Irak, însă Partidul Socialist al Poporului (SF) nu va susţine planul, mai apreciază publicaţia The Local.

„Cred că ar fi un act criminal să intrăm într-un război în Siria”, a declarat pentru Politiken, Pia Olsen Dyhr, liderul SF.

  • Statul danez s-a alăturat coaliţiei în octombrie 2014. Aeronavele sale de tip F-16 au efectuat 547 de misiuni deasupra regiunii de nord a Irakului şi au lansat 503 bombe înainte de a fi aduse înapoi în Danemarca pentru reparaţii. Kristian Jensen a promis că avioanele de vânătoare vor participa din nou la misiuni în 2016.

http://www.zf.ro/business-international/danemarca-vrea-sa-isi-intensifice-eforturile-impotriva-statului-islamic-si-trimite-50-de-militari-in-siria-si-irak-14961565

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
justice pe