AcasăStiriDanezul Erik Jantzen a tranzactionat terenuri agricole de 80 mil. euro in...

Danezul Erik Jantzen a tranzactionat terenuri agricole de 80 mil. euro in Romania

Investitorul danez Erik Jantzen, proprietar şi CEO al traderului de terenuri arabile Jantzen Development cu operaţiuni şi în Slovacia, un jucător pu­ţin cunoscut publicului larg din Ro­mânia, iese la iveală ca unul dintre cei mai agresivi jucători de pe piaţa terenurilor arabile, un sector unde preţurile s-au triplat în ultimii şapte ani.

El spune că în ultimii opt ani a tranzacţionat 23.000 de hectare agricole pe piaţa locală, active evaluate la 80 de milioane de euro.

„Investiţiile în agricultura din Ro­mânia nu au fost numai lapte şi miere pentru investitorii străini. Unii dintre ei au fost înselaţi, iar piaţa este dificilă şi diferită faţă de altele. Noi achiziţionăm teren în numele nostru pentru ca apoi, după ce achiziţia este finalizată, să transferăm terenurile către alţi investitori“, explică Jantzen.

Cel mai important proiect local în care este implicat Erik Jantzen este cel al fermei JD Agro din localitatea Cocora din Ialomiţa. Aici danezul a achiziţionat 5.000 de hectare de teren, a mai arendat încă 1.000 de hectare, iar în urmă cu aproape patru ani a vândut 80% din companie către un grup de 70 de mici investitori.

Danezul Erik Jantzen a tranzactionat terenuri agricole de 80 mil. euro in Romania

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca