Danske Bank îl demite pe fostul CEO interimar

0
2379

Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, l-a demis pe fostul director executiv (CEO) interimar, Jesper Nielsen, după ce mii de clienţi danezi au fost suprataxaţi pentru un produs investiţional, anunţă Reuters.

Cazul, pe care autoritatea serviciilor financiare daneze (FSA) l-a numit „foarte grav”, reprezintă încă o lovitură pentru reputaţia băncii, care încearcă să limiteze impactul implicării sale într-un scandal major de spălare a banilor.

Atât FSA, cât şi procurorii „urmăresc posibilitatea penalizării băncii”, a declarat, pe Facebook, minis­trul mediului de afaceri şi finanţelor din ţară, Ras­mus Jarlov.

În acest caz, Danske va despăgubi circa 87.000 de clienţi care au investit în produsul Flexinvest Fri un total de aproximativ 400 de milioane de coroane daneze (61 milioane de dolari).

Demiterea lui Nielsen, care a condus activităţile daneze ale băncii şi a deţinut funcţia de CEO interimar până la sfârşitul lunii trecute, este prima schimbare majoră făcută în această instituţie financiară de la începutul lunii iunie, când Chris Vogelzang a preluat conducerea.

mai mult la   www.bursa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.