AcasăStiri"De ce e român cel care da cu aspiratorul în fata la...

„De ce e român cel care da cu aspiratorul în fata la Jorn în Aarhus” – Danezii someri zic pas!

Hvorfor er det en rumæner, der støvsuger foran Jorn i Aarhus?

Et af Asger Jorns hovedværker er hans store keramiske relief fra 1959 på Aarhus Statsgymnasium på Fenrisvej. Det har jeg aldrig besøgt, så da jeg i anden anledning var i Aarhus 25/3, besluttede jeg her i 100-året for Asger Jorns fødsel at rette op på denne mangel i mine kunstoplevelser.

Så sidst på eftermiddagen kørte jeg ud på Fenrisvej, hvor hoveddøren var åben. Jeg gik indenfor, og den eneste person, jeg mødte, var en yngre mand, som jeg spurgte, om jeg måtte gå rundt og se på Jorns hovedværk. Han smilede og svarede meget venligt, at han ikke forstod mig, hvorefter han på mit spørgsmål om hans nationalitet fortalte, at han var rumæner.

Jeg gik rundt i statsgymnasiets foyer og nød synet af Jorns monumentale hovedværk. Da jeg gik ud, sagde jeg selvfølgelig tak for synet til den fortsat flittigt støvsugende rumæner.

Alle kan mestre en støvsuger

Da jeg kørte hjem til Silkeborg, kom jeg til at tænke på, hvorfor det egentlig er en rumæner og ikke en dansker, der støvsuger på statsgymnasiet? Arbejdet kunne jo også udføres af en af de mange ubeskæftigede danskere på dagpenge, kontanthjælp eller på pensioner af forskellig slags – selv undertegnede 73-årige pensionist ville kunne mestre en støvsuger.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
ak47 de pe forum pe