AcasăPrima paginaDe ce zboară porumbei colorați în Copenhaga

De ce zboară porumbei colorați în Copenhaga

Mai mulți porumbei de culoare roz, verde și galben au speriat locuitorii din Copenhaga care au crezut că ar putea fi vorba de un nou val de gripă aviară. De fapt, păsările colorate fac parte din expoziția denumită “Life Clock”, transmite Itar-Tass.

Artiștii pictori, Julius Von Bismarck și Julian Charrière, au folosit vopsea pe bază de coloranți naturali pentru pictarea porumbeilor care nu va dăuna în nici un fel păsărilor. Vopseaua se va menține pe penele lor timp de o lună și jumătate până se va deschide expoziția.

“Asta este ideea expoziției mobile (“migratoare”): în timpul derulării ei, prin împrejurimi vor zbura porumbei colorați”, a declarat organizatorul evenimentului, Søren Petersen. Un alt organizator, Christian Bretton-Meyer, a precizat că aceste păsări neobișnuite vor înfrumuseța realitatea înconjurătoare: “Este un mod de a introduce arta în viața de zi cu zi”.

În același timp, după părerea reprezentantului Organizației Ornitologice din Danemarca, art-experimentul nu este chiar atât de nevinovat: porumbeii “normali” evită să se împerecheze cu păsările de culoare diferită.


…De ce zboară porumbei colorați în Copenhaga


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Prostii si puturosii ajung artisti, iar dobitocimea pune botul: Vaaaiii ce ideeeee, este geniaaaallll….

    Adicatelea, natura nu a fost destul de bogata ca sa creeze ceva frumos, si vine nenica nimeni sa o infrumuseteze.

    A mai fost un tampit acum cativa ani cu acea expozitie cu blendere cu apa in ele, iar in apa fiecarui blender era un pestisor de acvariu. Vizitatorii puteau sa apese pe buton…pt ca blenderele erau conectate la sursa de curent.

    P.S. Sa nu ma luati cu: „Sa nu critici ce nu intelegi” ca asta e tot scoasa de acei „artisti” ca sa continue cu penibilitatile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura