AcasăPrima paginaDE NECREZUT! Un tânăr medic s-a întors din Danemarca, de la 3500...

DE NECREZUT! Un tânăr medic s-a întors din Danemarca, de la 3500 de euro salariu pe lună, în Timişoara

Exodul continuu al cadrelor medicale româneşti în străinătate face că sănătatea şi chiar viaţa populaţiei să fie permanent sub semnul întrebării. (Să mai adăugăm la asta că sistemul spitalicesc din România este subfinanţat, pacienţii fiind trimişi de către personalul medical să-şi cumpere medicaţia pe care, de fapt, ar trebui să o primească gratuit; nu de puţine ori, românul este obligat să dea mită ca să fie sigur că va beneficia de actul medical pentru care plăteşte, lună de lună, un impozit.)

Plouă cu oferte din „afară” pentru medici, asistente/asistenţi şi infirmiere. Salariile sunt incomparabil mai mari decât în ţară, condiţiile de lucru diferă ca de la cer la pământ. Medicii, mai ales cei tineri, nu ezită să plece. Iar asta se întâmplă de mai bine de 20 de ani. A devenit un fapt, oarecum, firesc, chiar dacă trist. Mai ales că toţi suntem potenţiali pacienţi. Când nu chiar pacienţi „pe bune”…

 

mai mult la :

http://oradetimis.oradestiri.ro

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

  1. „dar eu cred că România are o putere extraordinară de a-şi rechema oamenii înapoi pe pământul natal…” … CE AR FII Romania, daca multi din cei plecati ar gandii la fe ?! La ce nivel inalt sar ridica tara aia ? Dar din pacate, nu mare progress in ultimii 20 de ani … si majoritatea din vest care au o bila care le merge, nu se gandesc sa revina … LA CE ?! (mita, stress in plus, biurocratie, samd.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
pt toti catelusi lui gaitan pe