AcasăStiriEi sunt Romania: Un tanar antreprenor scolit in Danemarca preda cursuri de...

Ei sunt Romania: Un tanar antreprenor scolit in Danemarca preda cursuri de vorbit in public in tara

sursa foto : Ionut Rusu

Romania are o multime de tineri remarcabili. Auzim insa prea putine despre ei, iar pe multi nici nu ii cunoastem. Este si cazul lui Ionut Rusu, un tanar antreprenor care a absolvit o facultate in Danemarca, dupa care s-a intors in Romania pentru a preda cursuri de vorbit in public pentru tineri profesionisti si adolescenti.

De asemenea, Ionut Rusu lucreaza la lansarea unui proiect in industria alimentara impreuna cu inca un asociat: „dorim sa lansam prima locatie care vinde bageli (covrigi new york-ezi) in Bucuresti”.

„Fiecare dintre proiecte are, evident, provocarile lui. Ambele proiecte ma conving in fiecare zi ca imi place viata de antreprenor cu libertatea ei de miscare, nevoia de initiativa si responsabilitatea pe care o impune”, subliniaza tanarul.

Student strain in Danemarca

Danemarca, spune tanarul, i-a dat foarte multe lectii despre ceea ce noi numim „civilizatie”.

„Este o tara cu doar 5 milioane de oameni educati si foarte patrioti. Programul Guvernului danez prin care orice tanar european poate studia gratis la orice nivel mi se pare o initiativa extraordinara care pentru mine a insemnat extraordinar de mult personal si profesional.

Am fost, deci, primit foarte bine. In plus, in momentul in care am inceput sa lucrez, am aflat ca studentii romani si bulgari erau exonerati de plata unui procent destul de mare din taxele datorate”, mentioneaza romanul.

Acesta povesteste ca, la ASB, romanii erau foarte apreciati, mai ales cei veniti in programele de Master: „erau mult mai multi, deci mai vizibili, iar background-ul romanesc (care, in cazul economistilor si nu numai, presupune sa inveti multe formule pe dinafara) isi spunea cuvantul intr-un mediu in care majoritatea examenelor sunt cu cartile deschise”.

Ionut ar recomanda si altor tineri romani institutia la care a studiat, „mai ales acum cand facultatea pe care am urmat-o este parte dintr-o Universitate si mai prestigioasa – Aarhus University. Programele si oportunitatile sunt mult mai diverse”.

mai mult la :  Elite fara granite – Ei sunt Romania: Un tanar antreprenor scolit in Danemarca preda cursuri de vorbit in public in tara


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura