AcasăCopenhagaEmbassy of Romania in Copenhagen "Începând cu data de 1 mai...

Embassy of Romania in Copenhagen „Începând cu data de 1 mai 2021, autoritățile daneze aplică noi reguli de călătorie în context COVID-19”

-

Începând cu data de 1 mai 2021, autoritățile daneze aplică noi reguli de călătorie în context COVID-19. Reamintim că, începând cu data de 21 aprilie 2021, în Danemarca, s-a implementat un nou model privind restricțiile de călătorie, construit pe mai multe etape. România se regăsește, în prezent, în categoria de risc portocaliu.
A. PERSOANELE VACCINATE COMPLET (toți adulții care au minim 18 ani împliniți) – indiferent dacă au rezidență permanentă în Danemarca sau România – nu mai trebuie să facă dovada efectuării unui test negativ COVID-19, la intrarea în Danemarca (indiferent dacă se intră pe cale aeriană, rutieră sau maritimă). Ulterior intrării pe teritoriul Danemarcei, auto-izolarea nu mai este obligatorie. Vaccinul administrat trebuie să fie efectuat într-un stat membru UE / Schengen și să fie autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Se impune trecerea unei perioade de minimum 14 zile și maximum 180 de zile de la data administrării ultimei doze. Pentru detalii suplimentare privind condițiile de intrare pentru persoanele vaccinate (ex. documentul care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19), vă recomandăm să urmăriți cu atenție https://en.coronasmitte.dk/…/foreigners-resident-abroad… sau să contactați Poliția Daneză la numărul de telefon: +45 7020 6044.
B. PERSOANELE CARE S-AU VINDECAT DE COVID-19 nu trebuie să facă dovada efectuării unui test negativ COVID-19, la intrarea în Danemarca (indiferent dacă se intră pe cale aeriană, rutieră sau aeriană). Acestea vor prezenta un rezultat pozitiv la un test efectuat cu minimum 14 zile (dar nu mai vechi de 12 săptămâni) înaintea intrării în Danemarca.
C. PERSOANELE CARE NU S-AU VACCINAT COMPLET – cu rezidență permanentă în România – vor face dovada unui motiv întemeiat pentru intrarea în Danemarca și vor prezenta un test negativ (PCR sau antigen) efectuat cu cel mult 48 de ore anterior îmbarcării în avion. Copiii care nu au împlinit vârsta de 13 ani, sunt exceptați de la regula testului negativ. Pentru lista motivelor întemeiate, vă recomandăm să consultați pagina de internet a Poliției Daneze https://en.coronasmitte.dk/…/foreigners-resident-abroad… sau să contactați Poliția Daneză la numărul de telefon: +45 7020 6044.
D. PERSOANELE CARE NU S-AU VACCINAT COMPLET – cu rezidență permanentă în Danemarca – nu au nevoie să facă dovada unui motiv întemeiat pentru intrarea în Danemarca, ÎNSĂ sunt obligate să prezinte un test negativ (PCR sau antigen) efectuat cu cel mult 48 de ore anterior îmbarcării în AVION. Copiii care nu au împlinit vârsta de 13 ani, sunt exceptați de la regula testului negativ.
Documentul, care atestă rezultatul negativ al testului COVID-19, trebuie să indice clar numele și prenumele persoanei testate negativ, momentul efectuării testului și autoritatea emitentă.
Persoanele din categoriile B și C sunt obligate, în continuare, să se auto-izoleze timp de 10 zile, după ce li s-a permis intrarea în Danemarca (chiar dacă prezintă un test negativ). Există posibilitatea întreruperii mai devreme a izolării, în cazul obținerii unui rezultat negativ la efectuarea testului PCR cel mai devreme după a 4-a zi de la sosire.

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura