Erik Frederiksen, propietarul fermei Abildgaard-Mosegaard Mutisite cu 2300 de scroafe: Jumatate din angajati sint romani

3
664

I denne uge Erik Frederiksen, der driver Abildgaard-Mosegaard Mutisite med 2.300 søer og 550 hektar. Han har 12 ansatte – heraf 6 rumænere.Hvilket sprog taler i på arbejdspladsen?


Vi snakker engelsk med udlændingene. Men det er et bevidst valg. Det er vigtigt, vores børn lærer, vi lever i en international verden. Og som lille landbrugsvirksomhed handler man også mere med udlandet end før. Vi er for eksempel ved at lave en kontrakt om salg af vores grise til Tyskland, og der bruger vi engelsk.

Har du krav til dine ansattes engelskkundskaber?

Ja. Vi skal kunne kan snakke sammen i telefonen, for der kan vi ikke aflæse kropssproget. Inden jeg ansatte min rumænske leder, ringede jeg til ham for at sikre mig, at vi kunne forstå hinanden. Vi driver produktion fem steder, og hvis jeg ikke skal køre mig ihjel, skal vi kunne løse problemer over telefonen.

Opstår der nogensinde problemer på grund af sprogbarrierer?

Ja. Det kan man ikke undgå. Det vil primært være en arbejdsopgave over telefonen, som vedkommende godt nok har sagt „yes” til, men har misforstået. Men det er mit eget ansvar. Så tager vi en god snak bagefter. Jeg gør meget ud af, at de ikke må sige „yes”, bare fordi de er høflige.

jmm

 

„Vi skal kunne snakke sammen i telefonen”

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here