AcasăPrima paginaEvreii din Danemarca, sfătuiţi de autorităţi să nu iasă în evidenţă

Evreii din Danemarca, sfătuiţi de autorităţi să nu iasă în evidenţă

Foto: eurojewcong.orgAmbasada Israelului în Danemarca şi o organizaţie evreiască daneză au cerut miercuri evreilor din această ţară să nu arate în public semnele distinctive pe care le poartă, pentru a se proteja astfel de posibile acte antisemite, relatează AFP.

„Îi sfătuim pe israelienii care trăiesc în Danemarca să-şi pună kipa numai după ce intră în sinagogă şi să nu o poarte pe stradă, chiar dacă locul unde se află este considerat sigur”, a declarat pentru AFP ambasadorul Israelului, Arthur Avnon. Acesta a recomandat membrilor comunităţilor iudaice să nu poarte la vedere bijuterii cu steaua lui David şi nici să nu vorbească în limba ebraică pe stradă.

Sfaturile ambasadorului israelian vin pe fondul unor acte de vandalism asupra ambasadei Israelului la Copenhaga. Pe 19 noiembrie, circa 20 de manifestanţi care protestau împotriva raidurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza au atacat cu pietre clădirea ambasadei şi au inscripţionat pereţii acesteia cu textul „asasini de copii”.

 

Centrul danez pentru credinţa ebraică afirmă că anul acesta a primit 37 de sesizări legate de acte antisemite, ce s-au produs mai ales în cartierul Noerrebro din Copenhaga, unde se găsesc cei mai mulţi imigranţi, şi în apropierea celei mai mari sinagogi din Danemarca, situată în centrul capitalei. Comunitatea ebraică din Danemarca numără între 6.000 şi 8.000 de persoane.

mai mult la :

Evreii din Danemarca, sfătuiţi de autorităţi să nu – Semnele Timpului

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca