AcasăCopenhaga"Excelenta Sa ", dom Ardeleanu Ambasadoru' Romaniei la Copenhaga face cinste cu...

„Excelenta Sa „, dom Ardeleanu Ambasadoru’ Romaniei la Copenhaga face cinste cu ocazia de Marti 2 Dec de la 5 seara pina cînd pleaca ultimu’ client

Ca de obicei Ambasada Romaniei  invita la Ziua Nationala numai anumiti români. Majoritatea romanilor vor afla despre eveniment de abia dupa ce acesta a avut loc. „Prostimii”, miilor de români din Danemarca, care au acelasi drept sa fie invitati cu aceasta ocazie si car ar fi dorit sa sarbatoreasca si ei aceasta zi, i sa va servi a doua zi un comunicat. Articolul va fi scris in limbajul de lemn tipic Ministerului de Externe, minister întesat asa cum stim de inepti, pupincuristi si  nepoti de cadre de partid, precum ca la amabasada a avut loc o receptie aniversara la care au luat parte niste lume precum si membrii ai  comunitatilor  românesti din DK.

Ardeleanu, functionarul plenipotentiar asezat pe scaunul de ambasador la Copenhaga,  va avea un speech sforaitor cu trecutul si viitorul relatiilor române-daneze, rolul românilor în societatea daneza, etc… si apoi va da de baut din vinurile cumparate de la magazinul românesc din Copenhaga.

Hai noroc si-o pruna băi ! 🙂
1450320_10153033280514305_8300578290055165269_n
ps. în sprijinul celor scrise de noi mai sus, ieri a aparut pe situl Ambasadei „Mesajul Ambasadorului României în Danemarca și Islanda cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni (30 noiembrie) şi a Zilei Naţionale a României (1 Decembrie)” – e mai jos.

Ce spuneti, cum e realitatea, cum sta adevarul si cum sint frazele raschetate din mesajul lui Ardeleanu ?

Mesajul Ambasadorului României în Danemarca și Islanda cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni (30 noiembrie) şi a Zilei Naţionale a României (1 Decembrie)

Dragi români,

Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez din nou comunităților de români din Danemarca și Islanda cu prilejul celebrării în fiecare an, la 30 noiembrie, a Zilei Românilor de Pretutindeni. Nu întâmplător, această dată a fost aleasă în preajma sărbătoririi Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, pentru reiterarea importanței păstrării identității naționale în rândul comunităților de co-naționali de peste hotare. Zilele 30 noiembrie și 1 Decembrie au o semnificație aparte pentru bucuria de a împărtăși alături de românii de pretutindeni solidaritatea asociată evenimentelor istorice de memoria noastră colectivă.

De la începutul mandatului în Danemarca, am putut urmări îndeaproape evoluțiile comunităților de români din acest stat și din Islanda. Am fost mereu plăcut surprins de dinamismul și inițiativele acestora – derulate în special de asociații, școala românească, biserici și cetățeni cu realizări profesionale deosebite, ce au permis promovarea culturii române în cel mai onorabil mod cu putință în Danemarca și Islanda. Programele sociale, cultural-educaționale și spirituale desfășurate în cadrul comunității au contribuit semnificativ la păstrarea și consolidarea legăturii între membrii comunității, între aceștia și România și la manifestarea tradițiilor românești peste hotare. Totodată, recent, cu prilejul alegerilor prezidențiale, am remarcat din nou mobilizarea fără precedent a românilor pentru exercitarea dreptului la vot și spiritul civic admirabil atât al votanților, cât și al voluntarilor care au sprijinit personalul Ambasadei pentru buna desfășurare a acestora.

Aceste exemple în sine îmi întăresc speranța în maturizarea democrației române, în consolidarea spiritului civic al românilor de pretutindeni și în colaborarea de succes, în continuare, a Ambasadei României la Copenhaga cu membrii comunităților de români din Danemarca și Islanda. În acest context, doresc să reafirm interesul Ambasadei României pentru sprijinirea programelor comunităților, inclusiv prin derularea propriilor activități în acest sens – evenimente cu caracter social-cultural dedicate românilor pentru păstrarea și promovarea legăturii cu țara de origine.

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, reprezintă un moment deosebit în viaţa românilor, indiferent unde locuiesc şi studiază sau muncesc. În acest an se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire, eveniment ce a reprezentat un moment grandios în istoria poporului român şi care, în continuare, ne inspiră şi ne ambiţionează.

Așadar, permiteți-mi să adresez un călduros ”La mulți ani!”, tuturor românilor, indiferent de locul unde s-au stabilit.

 

Viorel Ardeleanu

Ambasador

http://copenhaga.mae.ro/local-news/1284

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca