AcasăStiriExpoziție de mărțișoare organizată de Școala Românească din Copenhaga

Expoziție de mărțișoare organizată de Școala Românească din Copenhaga

La 2 martie 2014, Școala Românească va organiza la sediul Parohiei Ortodoxe Române din Copenhaga o expoziție cu vânzare de mărțișoare realizate de cursanți. Fondurile astfel strânse vor fi utilizate pentru susținerea proiectelor educaționale și sociale ale Școlii. Mai multe detalii prvind acest eveniment pot fi accesate la pagina virtuală https://m.facebook.com/events/408550939279339.

 

Tradiția mărțișorului, datată de arheologi cu 8 milenii în urmă, este celebrată în România în fiecare an, de 1 martie, de unde și denumirea sărbătorii (”Mărțisor”). Semnificația acesteia este regenerarea naturii odată cu sosirea primăverii și atragerea bunăstării și sănătății. Expoziție de mărțișoare realizate de copiii Școlii Românești.

Vă așteptăm cu drag la Expoziția cu vânzare de mărțișoare creată de copiii Școlii Românești sub îndrumarea profesorilor voluntari.

Oferă un mărțișor unei persoane dragi și ajută Scoala romaneasca din Copenhaga.

Semnificația mărțișorului a rămas aceeasi de-a lungul timpului: este un simbol al primăverii, al revenirii la viață. El ne aduce optimism și credință.

Tradiția mărțișorului este o moștenire de la strămoșii noștrii români. Cuvântul „mărțișor” are origini latine și este numele popular al lunii martie. După vechiul calendar roman, 1 Martie era prima zi din an și se celebra sărbătoarea „Matronalia” la care se desfășurau serbările lui Marte, zeul forțelor naturii, al primăverii și al agriculturii.

Mărțișorul, aducător de noroc.

De-a lungul timpului, mărțișorul a fost și încă a rămas un talisman menit să poarte noroc deoarece, de regulă, este oferit sau primit însoțit de urări de bine, sănătate și noroc.

Eveniment postat de: Beatrice Rotaru profesor voluntar Școala Româneasca din Copenhaga.

 

 

Expoziție de mărțișoare organizată de Școala Românească din Copenhaga

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Patriotul pe