AcasăStiriGeneralul MODEST, care conduce de 12 zile REZISTENȚA ucraineană. Valeri Zalujni este...

Generalul MODEST, care conduce de 12 zile REZISTENȚA ucraineană. Valeri Zalujni este un occidental convins și e primul șef al armatei care nu provine dintr-o academie sovietică: „Stelele de pe mânecă nu-mi dau dreptul să fiu arogant”

Un occidental, Valeri Zalujni este primul şef din cabinet ucrainean care nu a ieşit dintr-o academie sovietică, reuşind să transforme un corp improvizat într-o armată.

În 2014, Ucraina a pierdut Crimeea aproape fără să tragă niciun foc. Ofiţerii de la Kiev şi-au schimbat tabăra chiar înainte de sosirea soldaţilor ruşi. Întregul lanţ de comandă crescuse în academiile Uniunii Sovietice. Vecinii lor de armă, tinerii cu care luptaseră alături în Afganistan sau Cecenia le deveniseră duşmani. Foarte greu pentru ucraineni să lupte contra foştilor camarazi.

Valeri Fiodorovich Zalujni, şeful de stat major care conduce rezistenţa ţării împotriva invaziei ruse, este exact opusul celor de dinaintea lui.
În primul rând, este un occidental. S-a născut în Novohrad-Volynskyi, un oraş de tradiţie catolică şi influenţă poloneză.

/www.mediafax.ro/social/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Kanin pe