AcasăBalticaGermania și Danemarca vor construi „Insula Energiei” în Marea Baltică

Germania și Danemarca vor construi „Insula Energiei” în Marea Baltică

Germania și Danemarca au convenit să construiască centrul de energie eoliană Bornholm Energy Island în Marea Baltică. Va genera energie care va ajuta țările să își reducă dependența de gazul rusesc.
O „insula energetică” în Marea Baltică va lega mai multe parcuri eoliene și va distribui energia generată de acestea între cele două țări. Proiectul va genera mai mult de 3 GW, ceea ce va alimenta aproximativ 4,1 milioane de gospodării. Insula Energy este de așteptat să înceapă să funcționeze în 2030.
Vremea vîntoasă a ajutat Marea Britanie să stabilească un nou record „Pentru prima dată în Europa, două țări cooperează la un astfel de proiect”, a declarat ministrul german al Energiei, Robert Habeck. Potrivit guvernului danez, proiectul necesită investiții de 3 miliarde de euro pentru infrastructură și 6 miliarde de euro pentru construcția unui parc eolian offshore. Furnizorul german de rețea 50Hartz și omologul său danez Energinet vor împărți costurile nodului eolian, precum și profiturile de pe urma acestuia.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca