AcasăCopenhagaHoț pierdut în Danemarca din cauza birocrației

Hoț pierdut în Danemarca din cauza birocrației

Cererea danezilor a ajuns la Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiției, care a trimis-o ulterior la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, sentința din Danemarca urmând să fie recunoscută în România pentru a putea avea loc transferul. Doar că recunoașterea sentinței a avut loc abia în luna august. Surpriza a apărut luna aceasta, când autoritățile daneze au anunțat din nou Ministerul Justiției din România precizând că renunță la extrădarea botoșăneanului. Asta pentru că, Leonard C. a fost eliberat condiționat din închisoarea daneză încă din luna august.

-

Un botoșănean condamnat pentru furturi în Danemarca, și care urma să fie expulzat din Scandinavia, nu a mai ajuns în țară pentru că cererea de extrădare formulată de statul danez a fost aprobata prea târziu de instanțele românești. Iar când s-a decis transferul în România, botoșăneanul era deja eliberat condiționat din închisoarea daneză.

Leonard C., în vârstă de 23 de ani, a fost prins de polițiștii danezi pe 12 martie 2019, după mai multe furturi din locuințe. Tânărul a fost arestat imediat și trimis în judecată, fiind condamnat la doi ani și șase luni de închisoare. Sentința definitivă a fost pronunțată în 6 decembrie 2019, iar ulterior autoritățile daneze au cerut transferarea botoșăneanului în România pentru executarea pedepsei, anunțând că a fost emis deja și un ordin de expulzare pe numele lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read