AcasăStiriImagini din Christiania, orasul liber din Europa (Danemarca) unde oamenii traiesc dupa...

Imagini din Christiania, orasul liber din Europa (Danemarca) unde oamenii traiesc dupa propriile reguli

In orasul Christiania din Danemarca, numit si „orasul liber” sau „paradisul pierdutilor”, traieste o comunitate guvernata dupa propriile reguli, independente de cele ale statului danez, unde sunt interzise masinile, armele, fotografiatul, vestele antiglont si drogurile grele, iar marijuana este este vanduta clandestin pe strazi. Christiania se intinde pe o suprafata de 34 de hectare si a fost fondat in 1971, cand un grup de hipioti a ocupat ilegal baracile militare abandonate.

In Christiania locuiesc 850 de persoane, iar in jur de un milioan de turisti vin in fiecare an in acest cartier din inima Copenhagei. Fotografiatul este interzis, in mare parte pentru ca localnicii produc si vand clandestin marijuana si hasis. Pana in anul 2004 comertul de cannabis si alte droguri era permis.

Si alergatul este interzis in Christiania pentru ca asta ii sperie pe localnici, iar cei care o fac sunt confundati adesea cu niste hoti.

In orasul liber al Europei au acces doar masinile care aduc provizii, iar la iesirea din acest cartier treceti pe sub o „poarta” pe care scrie „You are now entering the EU/Acum intrați in Uniunea Europeana”.

 

http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-21486898-imagini-din-christiania-orasul-liber-din-europa-unde-oamenii-traiesc-dupa-propriile-reguli.htm

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca