AcasăDanemarcaÎn mijlocul pandemiei, primul Muzeu al Fericirii şi-a deschis porţile la Copenhaga

În mijlocul pandemiei, primul Muzeu al Fericirii şi-a deschis porţile la Copenhaga

Muzeul Fericirii, primul din lume dedicat în mod explicit conceptului de fericire, a avut un debut liniştit pe 14 iulie într-un spaţiu confortabil de 240 de metri pătraţi din centrul istoric al Copenhagăi, potrivit CNN.

-

Într-un an marcat de pandemie globală, de tulburări economice, dar şi de depresie, un Muzeu dedicat fericirii şi-a deschis porţile în Danemarca, la Compenhaga.

Noua atracţie este ideea Institutului de Cercetare a Fericirii, un grup de reflecţie independent care explorează ştiinţa din spatele motivului pentru care unele societăţi sunt mai fericite decât altele, cu scopul final de a încuraja factorii de decizie globali să includă bunăstarea ca parte integrantă a dezbaterii de politici publice.

Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii, spune că ideea de a deschide un muzeu a apărut după ani de zile de cereri din partea publicului cu privire la vizitele în spaţiile lor de birouri obscure.

„Cred că oamenii îşi imaginează că Institutul este ca un loc magic – o cameră plină de căţeluşi sau îngheţată – dar suntem doar opt oameni care stăm în faţa computerelor analizând date”, a explicat domnia sa adăugând: „Aşa că ne-am gândit, de ce nu creăm un loc în care oamenii să poată experimenta fericirea din perspective diferite şi să le ofere o expoziţie în care să devină puţin mai înţelepţi în legătură cu unele dintre întrebările pe care încercăm să le rezolvăm?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

România a expulzat încă un reprezentant al Ambasadei Rusiei la București

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri că a decis declararea unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București persona non grata, potrivit unui comunicat...