AcasăPrima paginaInaugurarea Consulatului Onorific al României din Århus, Danemarca

Inaugurarea Consulatului Onorific al României din Århus, Danemarca

Luni, 11 iunie 2012, Ambasadorul României în Regatul Danemarcei, Viorel Ardeleanu, a inaugurat oficial Consulatul Onorific al României din Århus, peninsula Iutlanda.
În funcţia de consul onorific a fost numit Michael Holms, preşedinte şi CEO al companiei „Systematic A/S”, specializată în furnizarea de software cu aplicaţii în domeniile apărării, siguranţei naţionale, poliţiei, sănătaţii, energiei, logisticii şi agriculturii.
Ceremonia de inaugurare a consulatului a avut loc la Århus, în prezenţa a peste 60 de invitaţi, între care: Jacob Bundsgaard, primarul oraşului Århus, oameni de afaceri danezi, jurnalişti şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din regiune.
La ceremonia de inaugurare a fost prezentă şi Ioana Bivolaru, director general al Direcţiei Uniunea Europeană din Ministerul român al Afacerilor Externe.
Cu această ocazie, Ambasadorul României a subliniat importanţa deschiderii acestui al treilea consulat onorific al României în Danemarca, atât din punctul de vedere al dinamizării schimburilor economice dintre cele două ţări, precum şi din cel al susţinerii comunităţii româneşti din regiune şi al îmbunătăţirii imaginii României în rândul societăţii daneze.
Viorel Ardeleanu a menţionat că în Arhus se află 1.193 de români, fiind cea de-a doua mare comunitate de români din Danemarca după Copenhaga, conform cifrelor Institutului danez de Statistică.
Ambasadorul României a precizat că noul consul onorific va avea un rol important şi în dezvoltarea relaţiilor culturale şi academice, în condiţiile în care Universitatea din Arhus se află în topul primelor o sută de universităţi din lume, iar numărul studenţilor români din regiune este în continuă creştere.
La rândul său, consulul onorific a afirmat că îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea pragmatică a relaţiilor bilaterale, cu accent pe cele comerciale şi culturale, precum şi la sprijinirea românilor din regiune şi susţinerea unor proiecte destinate studenţilor români din Århus.
Inaugurarea consulatului onorific a reprezentat un bun moment pentru ca ambasadorul Viorel Ardeleanu să discute cu primarul oraşului Århus, Jacob Bundsgaard, despre proiecte de cooperare în domeniul administraţiei locale.

Informaţii suplimentare

România are trei consulate onorifice în Regatul Danemarcei: în Sønderborg, Ikast şi Århus. 
Deschiderea consulatelor onorifice din acest an (Ikast şi Århus) marchează împlinirea a 95 de ani de relaţii diplomatice între România şi Regatul Danemarcei.

 

 

Inaugurarea Consulatului Onorific al României din Århus, Danemarca

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

 1. ai inceput sa ai pretentii de occidental. Inca esti roman, inca trebuie sa stai la coada inca rebuie sa fii injosit, DE AI TAI…
  in plus, pe domnii de la ambasada ii cam derajeaza ideile tale, le irosesti timpul pretios…

  P.S. Serios: nu prea cred. Astia de la ambasada sunt inca in evul mediu.

 2. ai inceput sa ai pretentii de occidental. Inca esti roman, inca trebuie sa stai la coada inca rebuie sa fii injosit, DE AI TAI…
  in plus, pe domnii de la ambasada ii cam derajeaza ideile tale, le irosesti timpul pretios…

  P.S. Serios: nu prea cred. Astia de la ambasada sunt inca in evul mediu.
  In evul mediu cred ca un postalion sosea mai repede de 3 luni din Ro la Dk.
  Ambasada romana primeste si trimite corespondenta o data la 3 luni… :-))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Kanin pe