Inaugurarea Mănăstirii Ortodoxe Române „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț” din Ikast, Danemarca

0
748

dsc7125

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, la vremea Vecerniei, Preasfinţitul Părinte Macarie însoţit de preoţi, credincioşi şi tineri, continuând manifestările duhovniceşti de la Copenhaga, în procesiune cu icoana şi moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, a sosit la noua Mănăstire Ortodoxă Română Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț din Ikast, Danemarca.

Duminică dimineaţa, 19 octombrie 2014, după slujba Ceasurilor şi Acatistele Sfinţilor Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ, citite de pelerini, a fost săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Înainte de Dumnezeiasca Liturghie a fost sfinţită icoana Sfinţilor Cuvioşi Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț, rânduiţi ca ocrotitori ai mănăstirii, astfel inaugurându-se începutul vieţii monahale în prima mănăstire ortodoxă română din Danemarca, unde vieţuiesc ieromonahul Avram şi câţiva fraţi.

La finalul slujbei, pelerinii s-au închinat Sfinţilor Ocrotitori şi au primit ca binecuvântare din partea ierarhului câte o carte cu „Viaţa şi Acatistul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi a Sfinţilor Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ” precum şi alte cărţi de folos sufletesc.

În încheiere, Preasfinţitul Macarie a dat slavă lui Dumnezeu pentru aceste zile şi a mulţumit tuturor participanţilor pentru osteneala şi râvna cu care s-au angajat la acest pelerinaj, împărtăşindu-le arhiereasca binecuvântare şi încurajând noua obşte de călugări. Pelerinii s-au întors întăriţi la ostenelile lor zilnice, aşteptând cu bucurie noi pelerinaje la mănăstire şi reîntâlnirea cu ierarhul lor, prilejuri de înnoire şi primenire duhovnicească.

Imagini de la aceste evenimente puteți găsi aici.

scrie www.episcopiascandinavia.se

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here