AcasăDanemarcaINCREDIBIL | Povestea SPIONULUI DANEZ care a reușit să se infiltreze în...

INCREDIBIL | Povestea SPIONULUI DANEZ care a reușit să se infiltreze în cea mai temută organizație teroristă

Chiar în perioada când terorismul a ajuns şi în Danemarca revista franceză L Express publică extrase dintr-o carte tulburătoare, în care un tânăr danez, convertit la islam, povesteşte peripeţiile sale în sânul reţelei. După ce a câştigat încrederea liderilor Al-Qaïda el a reuşit să se înfiltreze, devenind un agent al serviciilor de informaţii occidentale. Povestea lui ne va purta până în Yemen, pe lângă gruparea care a revendicat atentatul de la Charlie Hebdo.

morten-storm-danish-al-qaeda-undercover-agent-465x390

În materie de spionaj realitatea depăşeşte deseori ficţiunea, cum este şi cazul poveştii incredibile, a lui Morten Storm în sânul Al-Qaïdei, în peninsula Arabă. Nimic din biografia tânărului danez, cu cazier judiciar , la începutul anilor 90, nu îl recomanda că ar avea şanse să devină jihadist în Yemen şi apoi agent al principalelor servicii de informaţii. În anul 2006 Sanaa, capitala Yemenului  a atras numeroşi occidentali convertiţi la islam. Storm însuşi era unul dintre ei şi el a devenit , în scurt timp, unul dintre apropiaţii lui Anwar al-Awlaki, ideologul principal al mişcării. Se pare că nici un moment Anwar al-Awlaki nu a bănuit că tânărul său învăţăcel, grăsuţ şi cu părul roşu, fusese recrutat de serviciul britanic MI 5 şi de CIA.

În acest timp Storm a primit ordin să se apropie şi mai mult de Anwar al-Awlaki, care între timp devenise oaia neagră pentru SUA, datorită rolului pe care acesta îl jucase în mai multe atentate. La un moment dat imanul Anwar al-Awlaki a fost omorât de o dronă. Dar Aqpa , mişcarea condusă de el , rămâne aripa cea mai activă din Al Qaida. Storm trebuie să se înfiltreze cât mai adânc. El reuşeşte acest lucru.

http://www.nasul.tv/2015/02/25/incredibil-povestea-spionului-care-a-reusit-sa-se-infiltreze-in-cea-mai-temuta-organizatie-terorista/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Kanin pe