INCREDIBIL | Povestea SPIONULUI DANEZ care a reușit să se infiltreze în cea mai temută organizație teroristă

0
821

Chiar în perioada când terorismul a ajuns şi în Danemarca revista franceză L Express publică extrase dintr-o carte tulburătoare, în care un tânăr danez, convertit la islam, povesteşte peripeţiile sale în sânul reţelei. După ce a câştigat încrederea liderilor Al-Qaïda el a reuşit să se înfiltreze, devenind un agent al serviciilor de informaţii occidentale. Povestea lui ne va purta până în Yemen, pe lângă gruparea care a revendicat atentatul de la Charlie Hebdo.

morten-storm-danish-al-qaeda-undercover-agent-465x390

În materie de spionaj realitatea depăşeşte deseori ficţiunea, cum este şi cazul poveştii incredibile, a lui Morten Storm în sânul Al-Qaïdei, în peninsula Arabă. Nimic din biografia tânărului danez, cu cazier judiciar , la începutul anilor 90, nu îl recomanda că ar avea şanse să devină jihadist în Yemen şi apoi agent al principalelor servicii de informaţii. În anul 2006 Sanaa, capitala Yemenului  a atras numeroşi occidentali convertiţi la islam. Storm însuşi era unul dintre ei şi el a devenit , în scurt timp, unul dintre apropiaţii lui Anwar al-Awlaki, ideologul principal al mişcării. Se pare că nici un moment Anwar al-Awlaki nu a bănuit că tânărul său învăţăcel, grăsuţ şi cu părul roşu, fusese recrutat de serviciul britanic MI 5 şi de CIA.

În acest timp Storm a primit ordin să se apropie şi mai mult de Anwar al-Awlaki, care între timp devenise oaia neagră pentru SUA, datorită rolului pe care acesta îl jucase în mai multe atentate. La un moment dat imanul Anwar al-Awlaki a fost omorât de o dronă. Dar Aqpa , mişcarea condusă de el , rămâne aripa cea mai activă din Al Qaida. Storm trebuie să se înfiltreze cât mai adânc. El reuşeşte acest lucru.

http://www.nasul.tv/2015/02/25/incredibil-povestea-spionului-care-a-reusit-sa-se-infiltreze-in-cea-mai-temuta-organizatie-terorista/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here