INTERVIU Balerina Marina Minoiu, la 27 de ani: „Am părăsit România şi am luat-o de la zero în Danemarca“

0
804
ANIVERSARE Balerina Marina Minoiu, care împlineşte, astăzi, 27 de ani, a ales să plece din ţară şi danseze la Teatrul Regal din Copenhaga, după scandalul de la Opera Naţională Bucureşti de anul trecut. Balerina spune că s-a simţit ca „Alice în Ţara Minunilor“, când a ajuns în Danemarca.

Balerina Marina Minoiu, una dintre stelele de la Opera Naţională Bucureşti (ONB), în perioada conducerii Corpului de Balet de către coregraful Johan Kobborg (2014-2016), împlineşte 27 de ani pe 7 august. Artista a strălucit ca prim-balerină în „Manon“, „DSCH. The Dream“, „Marguerite and Armand“, spectacole extraordinare de la ONB din perioada Kobborg. A fost una dintre principalele voci critice, pe vremea directoratelor lui Tiberiu Soare şi Vlad Conta, în scandalul de la Operă – în care l-a susţinut fără rezerve pe Johann Koborg –, iar după încheierea stagiunii, anul trecut, şi-a făcut bagajele pentru a deveni balerină a Teatrului Regal din Copenhaga. „Da, am luat-o de la zero şi nu mi-a fost uşor“, mărturiseşte Marina Minoiu, într-un interviu pentru „Adevărul“.
Cum ai obţinut contractul la Copenhaga? Teatrul Regal din Copenhaga a fost primul la care am aplicat, anul trecut, după scandal. Au fost şi primii care mi-au răspuns. La Copenhaga, m-am refugiat, eram foarte obosită.

Citeste mai mult: adev.ro/ouaiu9

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here