AcasăCopenhagaINTERVIU. Un expert danez explică succesul vaccinării în statul nordic: „E foarte...

INTERVIU. Un expert danez explică succesul vaccinării în statul nordic: „E foarte important ca autoritățile să fie oneste și transparente”

-

Există mai multe motive pentru care Danemarca a reușit să vaccineze mai bine de 72% din populație, printre acestea, faptul că autoritățile au fost transparente, au comunicat corect și eficient, dar și faptul că profesioniștii din sănătate au fost alături de guvern și au susținut campania de vaccinare, spune într-un interviu pentru Libertatea profesorul Flemming Konradsen, expert în sănătate publică, de la Universitatea din Copenhaga.

Țări precum România sau Bulgaria ar putea fi inspirate de modelul danez, crede el. Deocamdată, rata mică de vaccinare din aceste țări reprezintă o îngrijorare și un risc pentru restul Europei, mai spune expertul.

Zilele trecute, Danemarca a renunțat la permisul sanitar pentru accesul în restaurante, săli de sport sau alte spații publice, asta după ce renunțase deja la purtarea măștii. Motivul: pandemia este „sub control”, mai ales pe fondul unei campanii de imunizare reușite, care a dus la vaccinarea a peste 72% din populație, una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume.

Fără stimulente pentru vaccinați: „Ar fi o pantă alunecoasă. S-a folosit doar comunicarea corectă”

Citeşte întreaga ştire: INTERVIU. Un expert danez explică succesul vaccinării în statul nordic: „E foarte important ca autoritățile să fie oneste și transparente”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read