AcasăCopenhagaÎntr-o discotecă din Danemarca sunt refuzați migranții care nu vorbesc engleza, daneza...

Într-o discotecă din Danemarca sunt refuzați migranții care nu vorbesc engleza, daneza sau germana

O discotecă daneză a anunțat marți că refuză migranții care nu vorbesc limba engleză, daneză sau germană, invocând motive de securitate. Măsura este criticată de Amnesty International.

Inițiativa conducerii discotecii Buddy Holly din Sonderborg (în apropierea graniței cu Germania) a declanșat reacții diverse în Danemarca. „Produsul pe care îl oferim, o serată reușită într-un mediu sigur, necesită ca personalul nostru să poată comunica cu clienții”, a spus proprietarul unității, Tom Holden.

Imposibilitatea de a comunica cu „mari grupuri de clienți” ar crea o situație de „insecuritate” și ar complica lucruri simple ca anunțarea prețului consumației, a adăugat el.

Obligația de a vorbi una din cele trei limbi datează din 1997, perioadă în care discoteca și-a închis porțile după ce fusese asaltată de petrecăreți care veneau în port din Europa de Est, arată Holden. Ea a căpătat însă o nouă importanță, odată cu sosirea în regiune a solicitanților de azil.

fest


Organizația cafenelelor și restaurantelor din Danemarca a subliniat că tot mai multe unități anunță probleme cu clienți străini și că au fost semnalate incidente cu cliente daneze, victime ale unor gesturi deplasate.

Amnesty International Danemark consideră că aceste argumente sunt îndoielnice. „Sigur că se poate comunica cu oamenii dacă există probleme de securitate. Chiar dacă nu vorbesc daneză”, a spus un jurist al organizației, Claus Juul, care regretă că toți migranții sunt puși „în aceeași oală, sub pretextul că au fost probleme cu unii dintre ei”, încheie 7sur7.be.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Gabriela Badea)

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca