AcasăAssensLiceul Teologic Franciscan a impresionat Danemarca

Liceul Teologic Franciscan a impresionat Danemarca

Elevi şi profesori ai liceului au participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Comenius multilateral “Tineret fără frontiere”, desfăşurată la Assens, în Danemarca.

O echipă formată din profesori şi elevi de la Liceul Teologic “Sfântul Francisc de Assisi” a participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Comenius multilateral “Tineret fără frontiere”, desfăşurată la Assens, în Danemarca. Proiectul multilateral Comenius  “Tineret fără frontiere” este finanţat de Comisia Europeană, prin programul “Învăţare pe tot parcursul vieţii”, şi are drept scop să crească gradul de conştientizare a tinerilor cu privire la drepturile lor  de a studia, trăi sau munci într-o altă ţară din Uniunea Europeană. La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai tuturor şcolilor ce implementează proiectul, din ţări precum: Italia, Suedia, Danemarca, Letonia, Ungaria, Turcia, Spania, Portugalia, Olanda şi Polonia.

Echipa romaşcană a fost formată din doi elevi şi doi profesori. La întâlnire fost prezentat materialul pregătit de elevii liceului privitor la sistemele educaţionale din Europa, material care va fi inclus în ghidul final de mobilitate, ce va fi realizat la ultima întâlnire de proiect, de anul viitor, din Italia. De asemenea, s-au luat decizii cu privire la structura finală a site-ului proiectului şi la modul în care se vor desfăşura dezbaterile din cadrul conferinţei finale a proiectului. Cu acest prilej, s-au împărţit şi rolurile în dezbatere, s-au identificat şi ales, cu ajutorul elevilor, temele pentru dezbatere şi s-a luat decizia ca, la următoarea întâlnire, din Polonia, să se facă o simulare a acestor dezbateri, pentru a familiariza elevii cu acest tip de activitate. Echipa din România a impresionat prin materialul prezentat şi prin participarea la activităţile desfăşurate la Assens, fiind, la rândul ei, impresionată de modul în care se face şcoală în Danemarca.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
nebunul pe