Liceul Teologic Franciscan a impresionat Danemarca

0
1034

Elevi şi profesori ai liceului au participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Comenius multilateral “Tineret fără frontiere”, desfăşurată la Assens, în Danemarca.

O echipă formată din profesori şi elevi de la Liceul Teologic “Sfântul Francisc de Assisi” a participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Comenius multilateral “Tineret fără frontiere”, desfăşurată la Assens, în Danemarca. Proiectul multilateral Comenius  “Tineret fără frontiere” este finanţat de Comisia Europeană, prin programul “Învăţare pe tot parcursul vieţii”, şi are drept scop să crească gradul de conştientizare a tinerilor cu privire la drepturile lor  de a studia, trăi sau munci într-o altă ţară din Uniunea Europeană. La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai tuturor şcolilor ce implementează proiectul, din ţări precum: Italia, Suedia, Danemarca, Letonia, Ungaria, Turcia, Spania, Portugalia, Olanda şi Polonia.

Echipa romaşcană a fost formată din doi elevi şi doi profesori. La întâlnire fost prezentat materialul pregătit de elevii liceului privitor la sistemele educaţionale din Europa, material care va fi inclus în ghidul final de mobilitate, ce va fi realizat la ultima întâlnire de proiect, de anul viitor, din Italia. De asemenea, s-au luat decizii cu privire la structura finală a site-ului proiectului şi la modul în care se vor desfăşura dezbaterile din cadrul conferinţei finale a proiectului. Cu acest prilej, s-au împărţit şi rolurile în dezbatere, s-au identificat şi ales, cu ajutorul elevilor, temele pentru dezbatere şi s-a luat decizia ca, la următoarea întâlnire, din Polonia, să se facă o simulare a acestor dezbateri, pentru a familiariza elevii cu acest tip de activitate. Echipa din România a impresionat prin materialul prezentat şi prin participarea la activităţile desfăşurate la Assens, fiind, la rândul ei, impresionată de modul în care se face şcoală în Danemarca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here