Lucrările de construcţie a tunelului pe sub Marea Baltică între Danemarca şi Germania vor începe din partea daneză anul viitor, a declarat vineri un ministru de la Copenhaga, citat de dpa.

„Este o decizie istorică”, a apreciat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, după ce a obţinut susţinerea din partea parlamentului danez. Proiectul cunoscut ca Fehmarn Belt „va fi o nouă poartă către Europa şi o nouă poartă către viitorul soluţiilor de transport ecologice”, a spus el.

Danemarca şi Germania au discutat de câţiva ani stabilirea unei legături rutiere şi feroviare care să traverseze strâmtoarea dintre insula daneză Lolland şi cea germană Fehmarn. Prin tunelul de circa 18 km va trece o linie ferată electrică dublă şi o şosea cu patru benzi. Cea mai mare parte a costurilor va fi suportată de partea daneză, însă finanţarea va fi asigurată şi de Uniunea Europeană.

Ideea legăturii între cele două insule este mai veche; în trecut s-a vorbit despre un pod, dar soluţia prin tunel a fost considerată până la urmă mai sigură şi mai puţin dăunătoare pentru mediu.

mai mult la    /www.stiripesurse.ro/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.