Macron, în operaţiune de seducţie în Danemarca: Preşedintele francez a început munca de raliere la proiectul său pentru Europa

0
814
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a început deja munca de convingere în vederea aderării la „arcul său european“. Prima destinaţie este Danemarca, unde efectuează o vizită de stat.

Macron a sosit marţi în Danemarca într-o operaţiune de seducţie, comentează Le Figaro. Iar gazdele sunt binevoitoare cu el, continuă cotidianul francez. Henning Rasmussen spune că a venit în faţa Palatului Regal Amalienborg pentru a saluta un „vizionar“.
„Învăţaţi de la Macron“, scrie un editorialist în Politiken, ziar de centru stânga, apreciind discursul său „pentru cooperare internaţională mai degrabă decât pentru naţionalism“.
Alături de premierul Lars Lokke Rasmussen, Emmanuel Macron a recunoscut că cele două ţări „au divergenţe“, dar a subliniat că „nu sunt de nedepăşit“. El şi-a exprimat dorinţa de apropiere a punctelor de vedere între ţara sa şi Danemarca, calificând-o „un mare aliat pentru securitate, Europa şi climat“, precum şi „un partener important de solidaritate şi stat providenţă“.
„Avem convingerea, atât de o parte cât şi de cealaltă parte, că autonomia strategică a Europei trece prin autonomia de a ne consolida apărarea comună“, a notat liderul de la Elysee, salutând voinţa gazdei sale pentru „sporirea cooperării militare bilaterale franco-daneze“.

Citeste mai mult: adev.ro/pe85zr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here