AcasăMăsuri de relaxare în Danemarca și Norvegia: Se redeschid școlile, restaurantele și...

Măsuri de relaxare în Danemarca și Norvegia: Se redeschid școlile, restaurantele și centrele comerciale

Şcolile norvegiene se vor redeschide începând de luni, în timp ce barurile de la 1 iunie, au declarat joi autorităţile din ţara nordică, unde numărul de noi cazuri de coronavirus scade în fiecare zi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Evenimentele culturale şi sportive la care asistă până la 200 de persoane vor fi autorizate începând cu 15 iunie şi începutul campionatului de fotbal profesionist ar putea avea loc pe 16 iunie cu o reluare a antrenamentelor începând de joi, a indicat de asemenea guvernul.

”Obiectivul nostru este ca, la 15 iunie, să redeschidem majoritatea lucrurilor care au fost închise”, a declarat premierul norvegian Erna Solberg, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Dar există o condiţie importantă: nu vom relaxa măsurile la aceste date decât dacă vom reuşi să ţinem epidemia sub control”, a adăugat ea.

În Danemarca, centrele comerciale se vor redeschide de luni, iar colegiile şi restaurantele din 18 mai, au anunţat joi autorităţile din ţara scandinavă.

Această redeschidere este însoţită de o serie de măsuri sanitare, în special respectarea unei distanţe de doi metri între oameni.

„Se datorează în principal faptului că am urmat recomandările autorităţilor sanitare de a menţine distanţa şi de a ne dezinfecta mâinile (…)”, a declarat şeful guvernului danez, Mette Frederiksen, în cursul unei conferinţe de presă.

Fotbaliştii profesionişti pot să-şi reia antrenamentele acum, a spus ea.

mai mult la  /www.g4media.ro/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura