Musulmanii din Danemarca vor sa-l inmormanteze pe ucigasul preotului francez

0
633

Un grup de musulmani din Danemarca a anuntat miercuri ca este gata sa-l ingroape pe Adel Kermiche, unul dintre cei doi asasini ai preotului francez ucis pe 26 iulie, in timp ce musulmanii din Franta refuza funerariile pe motiv ca a „murdarit Islamul”, scrie AFP.

Propunerea a venit din partea presedintelui Fondului islamic danez, Ahmad Said Kasem, care a organizat si inmormantarea danezului jihadist de origine palestiniana, Omar El-Hussein, autor a doua atacuri la Copenhaga, in februarie 2015.

Desi condamna asasinarea preotului Jacques Hamel, Ahmad a declarat ca este inadmisibil din partea musulmanilor de a refuza ritualurile funerare .

 

„Este dreptul fiecarui om sa fie ingropat. Daca primim o cerere din partea familiei il vom ingropa. Daca doresc transportarea lui Adel Kermiche in Danemarca, il putem ingropa aici, in cimitirul musulman din Brondby, sustine Ahmad Said Kasem.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21201885-musulmanii-din-danemarca-vor-inmormanteze-ucigasul-preotului-francez.htm?nomobile=

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here