Ne-am linistit, vom avea pølser si în anii urmatori :) Exportul de purcei din Danemarca va continua sa creasca

0
747

Ultima recenzie agricola din Danemarca a aratat cresterea efectivelor de porcine din tara – numarul animalelor destinate reproductiei a crescut cu 2%, iar numarul scrofitelor cu 10% fata de ultima evaluare. Conform estimarilor Consiliului Agricol si Alimentar din Danemarca, exporturile de purcei din tara se vor mentine ridicate in anul 2014.

Consiliul considera ca aceste cresteri in numarul animalelor pentru reproductie demonstreaza increderea fermierilor danezi in dezvoltarea pietei in viitor.
Productia de porcine din Danemarca nu s-a schimbat in 2013 fata de anul 2012, la nivelul de 29 milioane de animale, iar in anul 2014 se estimeaza sa creasca pana la 29,4 milioane de capete. In anul 2013 exportul de purcei din Danemarca a totalizat 9,6 milioane de capete, iar Consiliul se asteapta ca acest numar sa creasca la 10 milioane de capete in acest an. 
Principala destinatie a purceilor danezi este Germania, dar si vanzarile catre Polonia au crescut in anul trecut, datorita scaderii semnificative a efectivelor de scroafe din aceasta tara.

Continuarea pe: AgroBroker.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here