AcasăDiplomatulNorvegia, prima țară din lume unde toate taxiurile vor fi electrice în...

Norvegia, prima țară din lume unde toate taxiurile vor fi electrice în următorii ani

Norvegia se pregătește să treacă la taximetria 100% electrică. Deja în 2023 aproape 9 din 10 taxiuri noi cumpărate în țara scandinavă au fost EV-uri. Există însă un singur obstacol: încărcarea.

Potrivit presei norvegiene, 88% din taxiurile noi cumpărate anul trecut au fost electrice – peste media generală (82,4% din vehiculele noi). Ca urmare, țara scandinavă va ajunge în câțiva ani să aibă doar taxiuri electrice, deși nu există o legislație națională care să impună acest lucru. Unele orașe au impus însă termene până la care toate taxiurile trebuie să fie electrice – de exemplu, în capitală regula se aplică de la 1 noiembrie 2024, dată de la care mașinile clasice nu vor mai primi licență de taximetrie. Alte regiuni ale Norvegiei au impus termene ceva mai îndepărtate, ca 1 octombrie 2027, dar e foarte plauzibil ca între timp taxiurile pe benzină sau motorină să dispară de la sine, dat fiind că mulți clienți tind să le evite.

https://www.wall-street.ro/articol/Auto/304755/norvegia-prima-tara-din-lume-unde-toate-taxiurile-vor-fi-electrice-in-urmatorii-ani.html#gref

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca