AcasăPrima paginaO nouă biserică românească de zid în Danemarca

O nouă biserică românească de zid în Danemarca

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat duminică 24 noiembrie 2013 în mijlocul românilor din parohia ,,Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din orașul Ikast, Danemarca. Cu acest prilej, Preasfințitul Macarie a săvârșit prima Liturghie în noua biserică cumpărată de parohia ortodoxă română de la comunitatea luterană, în primăvara acestui an. Acest locaș de închinare a fost construit, din cărămidă, în anul 1912, fiind folosit în special pentru activitățile misionare cu tineretul luteran din zonă. În ultimii ani, activitățile luterane s-au restrâns și s-au organizat în alte locații, iar acest locaș nefolosindu-se, a fost achiziționat de parohia ortodoxă română din Ikast.

La 15 mai 2013, biserica a intrat în posesia parohiei românești din Ikast și s-au început ample lucrări de amenajare interioară: izolarea bolții și așezarea de noi candelabre bisericești, schimbarea instalației electrice, consolidarea cafasului, urmând ca în cursul anului viitor să se monteze, la altarul bisericii, noul iconostas și să se așeze în interior strănile sculptate, mobilierul fiind lucrat în atelierele Mănăstirilor Putna și Sihăstria Putnei din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie dimpreună cu părintele paroh Casian Silviu și cu bunii și jertfelnicii credincioși ai parohiei, au adus mulțumire Atotmilostivului Dumnezeu, rugându-L ca lucrarea începută la noua biserică să fie dusă la bun sfârșit.

sursa : http://basilica.ro/stiri/o-noua-biserica-romaneasca-de-zid-in-danemarca_11976.html


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

5 COMENTARII

 1. Da era mare nevoie sa fie o biserica in Ikast, pentru cei 20-30 de persoane care vin acolo a fost nevoie sa fie cumparata biserica ( sa zicem minim 400.000 kr)+ (minim 100.000 kr lucari de amenajare)….se pare ca sau gasit bani pentru asa ceva……dar nu si pentru o scoala de romani in Dk, un azil pentru romani care stau pe strazi, care si.au pierdut locul de munca ( da stiu, o sa zice.ti ca exista ambasada), o Uniune pentru romani ca si 3F.ul……..noi avem mare nevoie de biserica la 2500 km de casa…..

  Deschideti-va ochii: ca sa fii credincios si smerit in fata Domnului nu trebuie sa mergi la biserica, biserica poate fii camera de de acasa, celula din inchisoare, camera de spital,…..Dumnezeu este peste tot!!!!!!!!!!!!!!

  Am fost si la Putna si la manastirile din jurul ei, au niste sisteme de supraveghere de minim 10.000 euro, nici musca nu misca acolo, toate calugaritele si calugarii au smartphone, probabil cu internet si minute incluse, de unde banii astia???? unde e credinta aici???

  Si ultimul exemplu: incercati sa stati de vorba cu danezii, intrebatii de cate ori au fost in viata lor la biserica??????? am vorbit cu 3 danezi baieti si fete 19-23 de ani , care au zis ca au fost la biserica doar cand s-au botezat, si probabil cand se vor casatorii vor merge iarasi, dar le merge bine, nu au blesteme, foamente, razboi…….nu pentru ca astea sunt doctrine ale preotilor romani ortodoxi si catolici.

  Uitati.va la popoarele asta musulmane: cred ca si orbii in Allah, si inca traiesc ca si acum 2000 de ani.

  Oamenii sunt foarte usor de manipulat.

  Un articol mai vechi dar e doar un exemplu:

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/arhiepiscopul-tomisului-urmarit-penal-in-urma-anchetei-rl-153005.html

  „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” doar asa o sa fie o schimbare, daca ai avea mai multa grija de tine in societatea si sa respecti sa iubesti pe cei de langa tine atunci am fi intradevar oameni, dar majoritatatea isi fac griji de ce o sa zica biserica ce o sa zica preotul …etc

  Pace

 2. Parintele Arsenie Papacioc zicea:
  Mai, crezi, nu crezi. Treba ta. Dar daca e adevarat si exista Dumnezeu, nu te-ai ars?
  ,,,, asta e pentru cei ce cred ca biserica este asa cum o prezinta ei, all for one si gaby, in parerile lor proprii, complet deformate de realitatea in care traim.

 3. Cladirea a fost cumparata cu DOAR 150 mii NU 400 mii.
  Cat despre necesitatea cladirii in care este amplasata biserica, eu unul sunt de parere ca a fost o idee buna.
  Nu prea ii am la inima pe capii bisericeati din tara care isi plimba fundurile cu masini de lux, dar aici este vorba de cladire, de lucruri necesare pentru safarsirea slujbelor in care nu intra si „obiecte” nenecesare gen bmw seria 5 sau mercedes s klasse

 4. Eu tot cred ca sunt niste lacomi imputiti indifferent de ce ar fi zis cine stie ce preot sau sfant.
  Avem nevoie de religie ca altfel viata nu ar fi asa frumoasa .
  Parat de banii prostimii .
  Ar trebui sa se mai trezeasca lumea ca altfel o sa ramanem pe loc .
  Am crezut mult in biserica dar am realizat ca e o mare minciuuna si sper sa-si dea seama si altii.
  D-zeu are grija de noi si fara sa platim acatiste si lumanari sau alte kkturi .
  Ma intreb daca stiu cei de la skat ca se fac bani negri din acatiste si alte jmenuri la slujbele B.O.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura