AcasăDanemarcaOperatiunea “Cuibul de viespi. Circa o suta de prostituate din Constanta au...

Operatiunea “Cuibul de viespi. Circa o suta de prostituate din Constanta au reusit sa faca milioane de euro in Danemarca! (video)

Dosarul “Cuibul de viespi” este un dosar instrumentat de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate. Despre ce este vorba? La data de 26 februarie 2015, partea daneză a procedat la arestarea a 20 de membri ai grupului infracțional care se aflau pe teritoriul Danemarcei la momentul respectiv, operațiunea fiind denumită „Cuibul de Viespi”. Primii suspecți în acest dosar cu nume conspirativ, de film de cinema, au ajuns joi seara în Arad.

Potrivit Poliției Române, în perioada 2012 – 2015, membrii unei grupări ar fi recrutat de pe teritoriul României peste o sută de victime, din medii sărace, pe care ulterior le-ar fi transportat și adăpostit în Danemarca, prin inducere în eroare, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit.

retea1

  „La data de 10 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T-B.T. Arad, efectuează 20 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Botoșani, Vrancea, Mureș, Constanța și în municipiul București, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat. De asemenea, au fost puse în executare 19 mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi recrutat peste 100 de persoane, cu o situație materială precară, cărora le-ar fi promis angajarea în locuri de muncă bine plătite în Danemarca. Ulterior, victimele ar fi fost transportate și adăpostite în Danemarca, unde, fiind lipsite de mijloace financiare, ar fi fost obligate să execute activitățile impuse de membrii grupării. În numele victimelor, membrii grupării ar fi constituit firme fantomă, ar fi deschis conturi bancare și ar fi obținut cărți de credit, pe care le-ar fi utilizat în vederea comiterii de fraude, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000.000 de euro. La data de 25 februarie 2015, polițiștii români, în colaborare cu autoritățile din Danemarca, au desfășurat o acțiune în urma cărora au fost arestate 20 de persoane aflate pe teritoriul Danemarcei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, înșelăciune, fraude informatice și evaziune fiscală”, spun poliţiştii români.

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/operatiunea-cuibul-de-viespi-circa-o-suta-de-prostituate-din-constanta-au-reusit-sa-faca-milioane-de-euro-in-danemarca-video-456835

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca